3 meest gemaakte fouten bij Werving&Selectie

Veel gemaakte fouten bij keuze/samenwerking met Werving- en selectie bureaus.


Het profiel wordt niet grondig doorgenomen

Er is vaak een mismatch tussen de kandidaat en de functie doordat de recruiter niet duidelijk voor ogen heeft wat de functie inhoud, wat urgente vraagstukken zijn en wat de werksetting is (team, afdeling, cultuur etc.). Dit verspilt voor alle partijen veel waardevolle tijd!

De functie-inhoud die de werkgever doorgeeft wordt klakkeloos overgenomen

Vaak kan een functie anders worden ingericht om tot meer rendement te komen. Wanneer W&S-bureau  zich opstelt als sparringspartner voor de werkgever m.b.t. functie-inhoud plukken zij hier de vruchten van.

W&S-bureaus worden vaak gekozen op basis van naamsbekendheid

Wanneer je tot een goed resultaat wilt komen is de persoonlijke klik en de expertise van de partner waar je mee samenwerkt veel belangrijker. Bij grote bureaus is het afwachten wie uiteindelijk voor je gaat werven.


Reactie schrijven

Commentaren: 0