10. augustus 2017
Herken je dat ongemakkelijke gevoel dat je soms tijdens een gesprek kan hebben? Dat je het idee hebt dat alles wat je zegt verkeerd aankomt en je gesprekpartner steeds meer kortaf gaat reageren. Dit terwijl je een dag eerder dezelfde dingen tegen een andere collega zei en dit gesprek juist soepeltjes verliep. Na het ongemakkelijke gesprek blijf je maar malen over hoe het toch komt dat het gesprek niet liep. Het zal toch niet aan jou liggen? Een verklaring kan zijn dat je geen aansluiting hebt...
17. juli 2017
Ondanks onze goede intenties, verlopen gesprekken niet altijd zoals we dit gehoopt hadden. Door inzicht te krijgen in je eigen communicatiestijl leer je je eigen kwaliteiten benutten en valkuilen vermijden. Wanneer je dit inzet om in te spelen op de verschillende communicatiestijlen van de mensen uit je omgeving kan je er voor zorgen dat de gesprekken die je voert wél goed verlopen.
28. juni 2017
Weet jij positieve stress van negatieve stress te onderscheiden? Lees hoe medewerkers tot optimale prestaties en motivatie komen terwijl ondertussen het werkplezier stijgt. Met tips en inzichten voor werkgevers en werknemers tot de optimale stress-balans.
14. juni 2017
Een beetje stress kan best lekker zijn. Is dat eigenlijk wel goed voor je? En hoe kan het dat een situatie voor de ene persoon prettig is, terwijl de andere persoon zwaar in de stress schiet?
07. juni 2017
Herken de burn-out symptomen nog voordat het te laat is. Een coach of arbeidspsycholoog kan je helpen een burn-out te voorkomen of te verhelpen.
05. juni 2017
Komt jouw boodschap altijd goed over bij andere mensen? Deze inzichten zijn ook heel handig bij digitale communicatie.
13. augustus 2016
Er is vaak een mismatch tussen de kandidaat en de functie doordat de recruiter niet duidelijk voor ogen heeft wat de functie inhoud, wat urgente vraagstukken zijn en wat de werksetting is (team, afdeling, cultuur etc.). Dit verspilt voor alle partijen veel waardevolle tijd!