Eerste spoor

Het kan voorkomen dat een medewerker zich ziek meldt. Wanneer dit niet om een griepje gaat en  de verwachting is dat uw medewerker niet op korte termijn terug zal keren, is dit vervelend.

 

Volgens de Wet verbetering poortwachter moet er eerst worden onderzocht of een zieke medewerker bij zijn huidige werkgever kan terugkeren. In eerste instantie in de eigen functie. Is dit niet mogelijk, dan in een andere functie binnen het eigen bedrijf. Dit wordt ook wel het 1e spoor genoemd.

 

Werkwijze

Organisaties staan voor hoge kosten door het uitvallen van mensen. Daarnaast wordt vaak veel potentieel van medewerkers niet benut. PostAdvies adviseert u over de beste en goedkoopste oplossing bij langdurige ziekte. Kenmerkend aan de trajecten bij PostAdvies is de nadruk op duurzame inzetbaarheid en  het welzijn van de medewerker in combinatie met resultaatgerichtheid.   Het is bewezen dat oog voor medewerker én de werkgever vruchten afwerpt voor beide partijen.  Deze positieve effecten ziet u terug in de duur van het verzuim en de mate waarin het traject soepel verloopt.  Door gedurende het traject de mogelijkheden van de medewerker te benutten, blijft de medewerker betrokken en blijven de kosten beperkt.

 

 Gedurende het traject in het eerste spoor kan PostAdvies verschillende rollen vervullen.

  • Coach
  • Mediator
  • Loopbaanbegeleider
  • Arbeidspsycholoog

 

Adviseur PostAdvies biedt verschillende diensten aan en daarmee een volledig traject. De invulling van het traject is maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met PostAdvies.