Communicatietraining

effectief communiceren

Praktisch en Leerzaam

 

PostAdvies biedt een bedrijfstraining in communicatie. Tijdens deze interactieve training staan communicatiestijlen centraal. De training biedt inzicht in de eigen communicatiestijl en die van anderen. Gedurende training wordt aandacht geschonken aan hoe je communicatiestijlen herkent en hoe je het meest effectief kan communiceren met de persoon die een bepaalde stijl hanteert .

 

Deze training wordt tevens aangeboden als individuele maatwerktraining. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden tot blended learning: een combinatie van online-leren, e-coaching en persoonlijke één-op-één sessies.  Dit is een bewezen effectieve manier om de leerervaring te kunnen borgen in de praktijk.

De training biedt onder andere antwoord op de volgende vragen

  • Hoe ga ik om met dominante mensen in een groep?
  • Hoe zorg ik dat iedereen aan het woord komt in tijdens een overleg?
  • Hoe kijkt mijn omgeving naar mijn manier van communiceren?
  • Wat wordt door anderen gezien als mijn kwaliteit?
  • Wat zijn mijn valkuilen? En hoe kan ik deze minimaliseren?
  • Wat zijn de consequenties van mijn communicatiestijl?
  • Wat zijn de drijfveren achter iemands wijze van communiceren?
  • Hoe doorbreek ik ineffectieve communicatiepatronen?
  • Hoe anticipeer ik adequaat op de communicatiestijl van mijn gesprekspartner?

Het programma omvat, afhankelijk van uw wensen,  2-6 dagdelen. Naar gelang kan het programma uitgebreid  worden met het effectief in praktijk brengen van gespreksvoering, gesprekstechnieken en presenteren.

 

Tip: Deze training is zeer geschikt voor teamontwikkeling!

 

Kenmerkend aan deze interactieve training zijn de verschillende werkvormen die de revue passeren. Dit zodat de leerervaring gewaarborgd is, deelnemers tot inzicht komen en de training als plezierig ervaren wordt.

 

Meer weten over deze training  of een  aangepaste variant op de training?  Neem bij interesse vrijblijvend contact op voor meer informatie.


"Communicatie training gevolgd bij Karin. Heeft mij enorm geholpen, wat een inzichten heeft mij deze training van Karin gegeven. Een enorme aanrader. "  (Alet)


Een voorproefje op de training? Typeer je eigen voorkeur van communiceren en ontdek hoe anderen naar jou kijken. Lees de blog over het herkennen van communicatiestijlen.