Ergert mijn collega zich aan mij?

 Herken je dat ongemakkelijke gevoel dat je soms tijdens een gesprek kan hebben? Dat je het idee hebt dat alles wat je zegt verkeerd aankomt en je gesprekpartner steeds meer kortaf gaat reageren. Dit terwijl je een dag eerder dezelfde dingen tegen een andere collega zei en dit gesprek juist soepeltjes verliep. Na het ongemakkelijke gesprek blijf je maar malen over hoe het toch komt dat het gesprek niet liep.

Het zal toch niet aan jou liggen?

 

Een verklaring kan zijn dat je geen aansluiting hebt gevonden bij de communicatiestijl van je gesprekpartner. Iedereen heeft een eigen voorkeur tot een communicatiestijl. Wanneer jij nou net de dingen zegt en doet wat in de irritatie van je collega zit heeft dit invloed op jullie gesprek. Het gesprek loopt niet en je haalt niet uit het gesprek wat je had gehoopt.

 

Wanneer je weet wat je kan doen om te voorkomen dat je collega of gesprekspartner zich aan jou gaat irriteren, ben je al heel ver. Bepaal met behulp van de inphographic de communicatiestijl van je gesprekpartner en lees wat je vooral NIET moet doen.

 

 

Deel je ervaringen: Helpt dit jou verder in de gesprekken?

 

Wil je meer halen uit communicatie en weten hoe je goed inspeelt op de verschillende communicatiestijlen?

Bekijk dan de mogelijkheden tot een communicatietraining in Friesland. Kijk ook naar de mogelijkheden tot een op maat gemaakte individuele communicatietraining.

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.


Reactie schrijven

Commentaren: 0